“Нафтогаз” продовжить реалізацію ВДЕ-проєктів за підтримки ЄБРР – Чернишов 

Share

Група "Нафтогаз" за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) продовжить реалізацію проєктів у галузі альтернативної енергії, зокрема планує наступного року розпочати будівництво двох ВЕС, 

Про це повідомив голова компанії Олексій Чернишов агентству Інтерфакс-Україна. 

"Незважаючи на збільшення видобутку газу і нафти, у "Нафтогазу" є пріоритет щодо збільшення реалізації проєктів альтернативної енергії. Ви знаєте, що ми реалізували проєкти в сонячній енергетиці, ми не будемо зупинятися. Крім того, цього року плануємо розпочати два проєкти вітрової енергетики", – зазначив Чернишов.

Він уточнив, що компанія наразі починає проєктування ВЕС, а наступного, 2025 року, "якщо все складеться", почне їх будівництво.

"Дивимося і на інші проєкти. І МФО (міжнародні фінансові організації – ред.) тут надають підтримку, вони допомагають. Я впевнений, що ми це зробимо, будь-яка генерація енергії для України зараз дуже важлива", – наголосив глава "Нафтогазу".

При цьому він зазначив, що ЄБРР залишається стратегічним партнером групи, надавши під час війни Emergency Credit Line для можливих закупівель газу в разі потреби або критичної ситуації. При цьому, він акцентував, що Україна проходить зимовий період за рахунок власного газу.