Держбанки Китаю посилюють обмеження щодо РФ після рішення США про вторинні санкції 

Share

Державні банки Китаю посилюють обмеження на фінансування російських клієнтів після того, як США пригрозили вторинними санкціями проти закордонних фінансових компаній, які допомагають РФ у війні в Україні.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

За словами анонімних джерел, принаймні два банки замовили перевірку свого російського бізнесу за останні тижні, зосередивши увагу на транскордонних угодах.

Банки розірвуть відносини з клієнтами зі списку санкцій і припинять надавати будь-які фінансові послуги російському ВПК, незалежно від валюти або місця транзакцій, повідомили інсайдери.  

При цьому, кредитори посилюють належну перевірку клієнтів, включаючи з'ясування того, чи є їхні бізнес-реєстрації та кінцеві бенефіціари з Росії. Перевірка буде поширена на неросійських клієнтів, які ведуть бізнес у Росії або передають важливі товари до Росії через треті країни. 

Ця подія підкреслює ступінь дотримання Китаєм американських санкцій попри свою принципову опозицію до них і зобов'язання підтримувати економічні зв'язки з Росією. 

Водночас зазначено, що китайський уряд уникає надання будь-якої значної військової допомоги Росії, навіть попри те, що Пекін надає дипломатичну підтримку Путіну та активізує торгівлю у сферах, не заборонених санкціями.