Міненерго та ПРООН розпочинають нову програму співпраці

Share

Міністр енергетики Герман Галущенко провів зустріч з керівництвом програми розвитку ООН (UNDP), під час якої партнери презентували нову програму співпраці «Build back greener». 

Про це повідомила пресслужба міністерства. 

Зазначено, що програма спрямована на відбудову українського децентралізованого енергосектору та прискорення «зеленого» переходу.

При цьому, нова програма співпраці передбачає коротко- та довгострокові проєкти «зеленої» трансформації енергетичного сектору. А саме реконструкцію підстанцій високої та середньої напруги, зміцнення стійкості критичної муніципальної інфраструктури завдяки децентралізації генерації, децентралізовану модель виробництва «зеленої» енергії, підвищення енергоефективності в громадських будівлях.

Галущенко наголосив, що нарощування потужностей розподіленої генерації відіграє важливу роль у підготовці до наступної зими.

Також під час зустрічі обговорювалися напрямки співпраці у збільшенні частки відновлюваних джерел енергії.

Міністр зауважив, що відповідні цілі – невід’ємні складові енергетичної стратегії України, яка відповідає загальноєвропейському зеленому курсу і глобальним кліматичним цілям.

Очільник Міненерго також акцентував на перспективах впровадження і розвитку «розумних» мереж та мікромереж в Україні та залученні потенційних інвесторів для реалізації відповідних проєктів.

Як повідомлялося раніше, 17 грудня 2023 р. Україна та Westinghouse підписали угоду про закупівлю реакторної установки для Хмельницької АЕС

5 січня Україна у партнерстві з USAID встановила першу газову міні-ТЕЦ.