ДТЕК збільшив обсяги законтрактованого імпортного вугілля до 357 тис т

Share

Для стабільної роботи ТЕС ДТЕК Енерго домовився про імпорт додаткових 80 тисяч тонн енергетичного вугілля з Польщі. Таким чином, загальний обсяг законтрактованого компанією палива зріс до 357 тисяч тонн. 

Про це повідомила пресслужба компанії. 

Зазначено, що на сьогодні з усього законтрактованого обсягу імпортного палива в Україну вже доставлено майже 182 тис. тонн вугілля. Поставки продовжуються регулярно.

«Імпортне паливо – це додаткова «подушка безпеки» для теплової генерації на зиму. За попередніми даними наші інвестиції в українські шахти за минулий рік склали близько 7 млрд грн. Це дозволило ввести в роботу 26 нових вугільних лав, виконати річний план з видобутку вугілля і забезпечити необхідним паливом наші теплоелектростанції», – зауважив генеральний директор компанії Ільдар Салєєв.

Як повідомлялося раніше, Кабмін затвердив переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню та квот на 2024 рік. 

Відповідно до документа, на 2024 рік встановлено нульові квоти на експорт солі, енергетичного вугілля, природного газу, паливної деревини, срібла, золота, відходів або брухту дорогоцінних металів, а також електричних та електронних відходів. 

Водночас уряд встановив квоти на 900 тисяч тонн коксівного вугілля (марки “К”) та 540 тисяч тонн на рідке паливо (мазут).