Кабмін вніс до реєстру новий індустріальний парк на Закарпатті 

Share

12 січня Кабмін ухвалив рішення внести до реєстру 74-й індустріальний парк «БФ ТЕРМІНАЛ» в Берегівському районі Закарпатської області, повідомляє Урядовий портал.

Зазначено, що парк представлятиме собою кілька промислових підприємств, які спеціалізуватимуться на деревообробній промисловості та виготовленням продукції з дерева.

Загалом планується створити близько 2 тис. робочих місць. 

Основною спеціалізацією «БФ ТЕРМІНАЛ» стане виробництво плит МДФ та CLT, ламінату і паркету. На території парку працюватиме перевантажувальний комплекс. 

“Цього року ми вперше в бюджеті заклали кошти на розширення мережі індустріальних парків. Це 1 млрд грн, які дозволять дати поштовх розвитку цих промислових майданчиків. Крім того, три мільярди буде виділено на державну підтримку великих інвестиційних проєктів в Україні”, – зауважив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Також він підкреслив, що уряд продовжить стимулювати економіку через програми підтримки бізнесу. 

Загалом на ці стимули, за його словами, буде спрямовано понад 40 млрд грн. 

«Продовжуємо та вдосконалюємо одну з найуспішніших державних програм пільгового кредитування «5-7-9». Загалом виділяємо на доступні позики для малого та середнього бізнесу 18 млрд грн. Понад 11 тисяч українців уже отримали від держави безповоротні гранти, аби започаткувати чи розширити свій бізнес. Це програма єРобота, завдяки якій уже створено понад 35 тисяч нових робочих місць», – відзначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр зауважив, що в планах на цей рік – видати близько 15 тисяч грантів. Зокрема, уряд має намір допомогти створити понад 1000 нових ветеранських бізнесів. 

«Будемо підтримувати аграріїв, будівельну галузь, створення та розширення переробних підприємств», – наголосив очільник уряду.