Україна планує запустити щонайменше п’ять індустріальних парків у 2024 році

Share

У 2024 році Україна має намір запустити щонайменше п'ять індустріальних парків.

Про це заявила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко, передає Інтерфакс-Україна. 

За словами Свириденко, уряд у поточному році планує розвивати індустріальні парки, для цього в бюджеті вперше закладено кошти на відшкодування вартості підключення як наявних, і нових. 

Міністерка зазначила, що у 2023 році кількість індустріальних парків у реєстрі сягнула 70, проте "за фактом працюючих – 10".

"Наше завдання – цього року сфокусуватися на тому, щоб з'явилися щонайменше п'ять, але робочих, інноваційних парків", – наголосила Свириденко. 

Окрім того, перший віцепрем’єр зауважила, що Україна у 2024 році також сфокусується на розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) і ставить завдання створити спільні оборонні підприємства із західними компаніями та локалізувати виробництво озброєння, техніки для розмінування та іншого обладнання.

"Якщо ми говоримо ОПК, то там є конкретні цілі та завдання: це створення п'яти спільних підприємств із західними виробниками озброєнь", – зазначила Свириденко. 

Загалом, за її оцінками, виділені в держбюджеті-2024 на підтримку економіки 40 млрд грн забезпечать внесок у її зростання на рівні до 1% ВВП, тоді як 2023 року сумарний ефект державної програми доступного кредитування "5-7-9", грантових та іпотечної програм забезпечив додатково до 1,5% ВВП.