НКРЕКП затвердила інвестпрограму “Укренерго” на 4,4 млрд

Share

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила інвестиційну програму НЕК "Укренерго" на 2024 рік у розмірі 4,4 млрд грн.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 10 січня, повідомляє пресслужба компанії. 

"На другому році широкомасштабної війни – це перша інвестпрограма компанії, реалізацію якої планується спрямувати не тільки на відновлення після російських атак, але й на розвиток енергетичної інфраструктури", – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що у 2024 році понад 60% передбачених інвестпрограмою коштів планують спрямувати на будівництво нових об’єктів в енергосистемі.

"Зокрема, це нова потужна лінія електропередачі, яка сприятиме значному збільшенню пропускної спроможності для торгівлі електроенергією з Румунією та посилить надійність живлення Одеської області. Також планується в цьому році розпочати роботи над збільшенням надійності системи передачі в північних та західних регіонах", – уточнили в компанії. 

При цьому, фінансування нових проєктів, передбачених інвестпрограмою, переважно здійснюватимуть за тарифні кошти "Укренерго".