ЄС посилює вимоги до транс’європейської мережі коридорів TEN-T

Share

Європейський парламент і Європейська рада досягли попередньої угоди щодо перегляду нормативних вимог у галузі розвитку мережі транс'європейських коридорів TEN-T. 

Про це повідомляє Railway Gazette, передає ЦТС. 

Зазначено, що у новій нормативній базі (TEN-T Regulation) пропонується закріпити кілька основних завдань. Це, перш за все, розгортання по всій мережі TEN-T європейської системи управління рухом поїздів ERTMS/ETCS. Водночас застарілі системи сигналізації необхідно виводити з експлуатації з тим, щоб стимулювати інвестиції в постачання обладнання для ETCS.

Також передбачається розширення мережі мультимодальних вантажних терміналів, а також збільшення їхньої переробної здатності з ув'язкою таких змін із заходами щодо забезпечення обігу по всій мережі TEN-T вантажних поїздів довжиною до 740 м.

Усі великі міста у складі мережі TEN-T (їх 430) повинні мати плани стійкої міської мобільності (Sustainable Urban Mobility Plan), націлені насамперед на скорочення шкідливих викидів в атмосферу.

Розвиток мережі TEN?T пропонується здійснювати в три етапи: до 2030 року завершити формування базової мережі, до 2040 року – розширеної базової мережі та до 2050 року – мережі у повному обсязі.