ЄК сподівається на реалізацію плану України щодо врегулювання проблеми сільгоспекспорту до ЄС

Share

Єврокомісія відстежує потік експортної сільгосппродукції до ЄС з України та сподівається на запропонований Києвом план для врегулювання суперечностей із п'ятьма прикордонними країнами.

Про це заявив представник ЄК Олоф Гілл, передає Інтерфакс-Україна. 

"Україна прийняла план дій із метою регулювати й контролювати експорт до ЄС. І пріоритетом комісії, як і раніше, залишається конструктивна робота з усіма сторонами, щоб мати впевненість, що план дій зможе послужити інтересам усіх", – зазначив Гілл.

За його словами, ЄК підтримує контакти з українським урядом і владою країн ЄС, куди надходить сільськогосподарська продукція України – Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини.

Він зауважив що, Єврокомісія закликала країни, які блокують український сільгоспекспорт, скасувати ембарго, попросивши їх повідомляти до Брюсселя нові дані про ситуацію.

Як повідомлялося раніше, міністр сільського господарства і розвитку села в Польщі Чеслав Секерський заявив, що заборона на ввезення українського зерна до країни зберігатиметься доти, доки на рівні ЄС не буде розроблено нових правил.