УДП законтрактовало перші 10 головних двигунів для самохідних суден

Share

Українське Дунайське пароплавство законтрактувало перші 10 головних двигунів для самохідних суден в рамках контракту з австрійською верф’ю ÖSWAG.

Про це повідомила пресслужба пароплавства. 

Зазначено, що ÖSWAG завершила розробку проєкту модернізації самохідних суден типу «Капитан Антипов».

“Дуже відповідальний етап – вибір та закупівля головних двигунів. Є низка відомих світових виробників, які пропонують надійну та сучасну техніку. Проте більшість не готові виконати замовлення раніше ніж за рік і навіть півтора”, – зауважили в пресслужбі. 

Перші модернізовані судна мають бути готові наступного року, щоб за їх прикладом масштабувати проєкт та модернізувати увесь тяговий флот УДП. 

“Тому прийняли рішення зупинитись на двигунах відомого японського бренду. По-перше, це максимально надійна та перевірена техніка з оптимальним співвідношенням ціна/якість. По-друге, в Україні наявні мінімум дві сертифікованих компанії, які забезпечують її сервісне обслуговування. По-третє, відповідно до умов контракту, вже у квітні двигуни мають поставити”, – підкреслили в УДП.

Заміна двигунів планується в Австрії на верфі ÖSWAG. Австрійці будували для УДП цю серію суден ще за часів СРСР (після понад 40 років експлуатації судна майже в ідеальному стані й зможуть пропрацювати ще мінімум такий же термін). Крім того, ÖSWAG має досвід модернізації старого дунайського флоту – як вантажного, так і пасажирського.

Перше судно під модернізацію наразі вже підняте на сліп Кілійського заводу. УДП підготує його до відправки в Австрію, куди самохідка вирушить своїм ходом.