Україна вже має позитивні наслідки для економіки від рішення розпочати переговори з ЄС – Кулеба

Share

Рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС вже дало перші результати для економіки країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв?ю у рамках національного телемарафону "Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Пройшов тиждень із моменту ухвалення цього рішення, і ми бачимо в МЗС зростання кількості звернень до нас від країн Азії, які хочуть дізнатися більше про можливості, які членство України в ЄС створює для їхніх інвесторів в Україну”, – зазначив Кулеба.

Глава МЗС наголосив, що тепер інвестори точно знають, що Україна буде частиною спільного ринку, що в Україні діятимуть ті ж самі правила щодо судів, верховенства права і боротьби з корупцією, що і в Європі, тому вони набагато зацікавленіші в інвестиціях в Україну.

“Ми буквально за тиждень ці сигнали побачили, почули й вже маємо практичні позитивні наслідки для майбутнього української економіки від суто політичного рішення про відкриття переговорів”, – підкреслив Кулеба.

Крім того, міністр впевнений, що самі переговори будуть складними. За його прогнозом, не буде проблем із безпековим, політичним чи правовим блоками, але переговори щодо економічних інтересів будуть непростими.