АМКР запланував $155 млн інвестицій на 2024 рік

Share

Гірничо-металургійне підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» запланувало капітальні інвестиції на 2024 рік у розмірі 155 млн доларів. Цього року інвестиційні витрати АМКР склали 130 млн доларів.

Про плани компанії повідомила виконуюча обов’язки генерального директора АМКР Олена Бізяєва під час зустрічі з першим віцепрем’єром – міністром економіки України Юлією Свириденко, яка відвідала Дніпропетровську область.

Найбільший інвестиційний проект АМКР – будівництво хвостосховища «Карта ІІІ». Підприємство також планує наступного року збільшити завантаженість виробничих потужностей з 30 до 50%. Як повідомлялося раніше, цього планують досягти за рахунок роботи двох доменних печей.  

Цього року АМКР планує виробити 1,4 млн тонн чавуну, 1 млн тонн сталі та 0,8 млн тонн прокату, додала Бізяєва.

Юлія Свириденко під час візиту зазначила, що найважливішим завданням уряду для допомоги українській металургіє є забезпечення безперешкодного експорту морем. Серед інших шляхів державної підтримки також обговорювались можливість держзамовлення на продукцію вітчизняних підприємств, бронювання працівників, подолання дефіциту кадрів на ринку праці та питання збільшення спроможності логістичних шляхів експорту. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom