Уряд КНР простимулює економіку на 140 млрд дол

Share

Китайський уряд виділив 1 трлн юанів (140 млрд дол.) для боротьби з економічними наслідками пандемії коронавірусу, слабким споживчим попитом, відтоком іноземних інвестицій, зниженням експорту і поглибленням кризи на ринку нерухомості, пише SilkBridge.info.

Як зазначається, гроші підуть на випуск облігацій, зокрема для боротьби з повенями та наслідками стихійних лих. Національна комісія з розвитку і реформ (NDRC) заявила, що вона вже визначила 9 600 проєктів із запланованими інвестиціями на суму понад 560 млрд юанів.

"Реалізація проєктів поліпшить систему контролю за повенями в Китаї, механізм реагування на надзвичайні ситуації та можливості надання допомоги в разі стихійних лих, а також поліпшить захист життя і майна людей, тому це дуже важливо", – зауважили в NDRC.

Як повідомляє китайське державне інформаційне агентство Сіньхуа, додатковий випуск облігацій на 1 трлн юанів збільшить дефіцит бюджету Китаю у 2023 році з 3% до приблизно 3,8%.

Очікується, що у 2024 році економіка Китаю матиме більш сприятливі умови й більше можливостей, ніж викликів. Макроекономічна політика продовжуватиме підтримувати відновлення економіки.

Китайська економіка зазнає найбільшого дефляційного тиску за останні 3 роки, а слабкий внутрішній попит ставить під сумнів економічне відновлення у 2024 році.