Зеленський розраховує на новий уряд Польщі щодо припинення блокади на кордоні

Share

Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що новий уряд Польщі на чолі з Дональдом Туском допоможе розв'язати питання блокади кордону польськими перевізниками.

Про це президент заявив на пресконференції 19 грудня, повідомляє "Європейська правда".

Голова держави зауважив, що вважає причетним до блокади на кордоні попередній уряд, який діяв після парламентських виборів у жовтні.

"Я був упевнений, що це були політичні вибори урядовців, які програли. І я тоді говорив: ви програєте цю політику, ви програєте самі собі", – наголосив Зеленський

За його словами, в цій ситуації Румунія допомогла "нашим фермерам вижити" й налагодила експорт української продукції залізницею попри протести в країні.

Говорячи про відносини з Польщею в контексті блокади, Зеленський сказав, що говорив про це з президентом Анджеєм Дудою, і лідери "вирівняли цю ситуацію".

"І я буду вірити, що новий уряд Польщі розблокує цю всю блокаду… У мене була розмова з Дональдом Туском. Я йому вдячний за міцну позицію на засіданні в Євросоюзі. Ми вночі з ним говорили напередодні цього засідання, в нього потужна ситуація. І я дуже вірю, що ми все вирівняємо", – резюмував голова держави.