ЄБРР збільшив капітал на 4 млрд євро задля інвестицій в Україну

Share

Керівники Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалили резолюцію про збільшення капіталу банку на 4 млрд євро, довівши його до 34 млрд євро.

Про це повідомила пресслужба банку.

“Додатковий капітал буде використано для забезпечення значних і стабільних інвестицій у реальний сектор економіки України як у воєнний час, так і в період відновлення, а також для підтримки пріоритетів ЄБРР у всіх країнах, де він працює. З моменту вторгнення Росії ЄБРР вже спрямував в Україну понад 3 млрд євро”, – зазначили в банку.

Як пояснили в пресслужбі, цей крок, який відповідає рекомендації, поданій Радою директорів ЄБРР у листопаді 2023 року, завершує процес збільшення статутного капіталу ЄБРР. Збільшення капіталу набуде чинності 31 грудня 2024 року.

Підкреслено, що це вже третє збільшення капіталу в історії ЄБРР після відповідних рішень, ухвалених у 1996 та 2010 роках.

“Це сталося після визнання керівниками ЄБРР у травні 2023 року того, що підтримка України повинна бути найвищим пріоритетом банку – зараз і в майбутньому – водночас гарантуючи, що він зможе продовжувати слідувати своїм стратегічним пріоритетам у всіх своїх регіонах”, – додали в ЄБРР.