Польські перевізники попросили ексклюзивне право на проїзд через Угринів – Долгобичув

Share

16 грудня у Варшаві відбувся другий, за останні 8 днів, раунд переговорів українського бізнесу з представниками асоціацій польських перевізників та керівниками компаній, які блокують українсько-польський кордон. 

Про це повідомила пресслужба АсМАП, передає Liga.net. 

“На жаль, сторони не досягли згоди у питанні розблокування кордону. Протестувальники заявляють про продовження блокування усіх чотирьох пунктів пропуску”, – йдеться в повідомленні. 

Але при цьому, представники блокувальників гарантують проїзд 10 вантажівок щогодини на кожному із заблокованих нині пунктів пропуску за умови свідомого вибору українських перевізників утриматись від перетину кордону через МАПП «Угринів – Долгобичув».

Якщо ж до середи (20 грудня) українських автомобілів не буде в черзі на цьому пункті пропуску, то страйкарі обіцяють припинити блокування усіх пунктів пропуску.

“У зв’язку з цим просимо та закликаємо українських перевізників утриматися від поїздок через пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» та не планувати перетин кордону через цей МАПП найближчим часом”, – наголосили в асоціації.

Як відомо, від 4 грудня порожнім вантажівкам з України дозволили рух через пункт пропуску «Угринів – Долгобичув». Збільшення кількості вантажівок на пункті пропуску та на прилеглих автодорогах створюють незручності мешканцям польського Долгобичува, що призвело до напруги у суспільстві. Це може стати передумовою закриття руху вантажівок через цей МАПП місцевою владою, зазначають в АсМАП.