УЗ планує залучити вітчизняних виробників до ремонту тепловозів Wabtec Corporation

Share

АТ “Укрзалізниця” планує залучити провідні українські компанії до ремонтного виробництва, що забезпечить компанію необхідним обсягом дефіцитного обладнання для ремонтів магістральних вантажних тепловозів серії ТЕ33АС виробництва Wabtec Corporation. 

Про це повідомила пресслужба компанії. 

“Тепловози виробництва Wabtec Corporation ми почали отримувати з 2018 року. На сьогодні термін гарантійного обслуговування вже закінчився, ми постали перед питанням, як в умовах війни виконувати ремонти цих локомотивів”, – зазначив член правління компанії Вячеслав Єрьомін.

За його словами, УЗ розглянула багато варіантів, сервісів різних рівнів, і єдиним логічним рішенням є максимальне залучення українського бізнесу до опрацювання всіх технічних деталей та вийти на спільне розуміння подальших дій.

Як повідомив в.о. директора департаменту локомотивного господарства Укрзалізниці Олександр Богданов, згідно з контрактами, виробник тепловозів поставив усі необхідні вузли та комплектуючі для технічного обслуговування локомотивів цієї серії. 

Проте він додав, що УЗ має дивитися у завтрашній день, саме тому вже зараз й опрацьовується можливість локалізації в Україні виробництва та ремонту необхідного обладнання для подальшої сталої роботи цих локомотивів.

«У 2024 році ми вже вступаємо в період необхідності проведення ремонту локомотивів, де повинна бути проведена заміна окремих вузлів, агрегатів тощо. Тому ми прагнемо, щоб українські виробники вивчили всі технічні питання та підказали нам діапазон можливостей на майбутнє», – констатував він.

Також під час зустрічі було детально обговорено питання виготовлення українськими компаніями гостродефіцитних запасних частин в рамках імпортозаміщення, які раніше вироблялися РФ для магістральних тепловозів серії 2ТЕ116, 2ТЕ10, М62, що курсують залізницями України.

Як повідомлялося раніше, Укрзалізниця планує залучити приватні підприємства для збільшення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.