Україна отримала 50 млн євро гранту від KfW на підтримку бізнесу

Share

14 грудня, Україна отримала на безповоротній основі 50 млн євро від Кредитної установи для відбудови (KfW) в рамках програми державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9%».

Про це повідомила пресслужба Мінфіну. 

“Кошти будуть спрямовані на рефінансування витрат за програмою державної підтримки «Доступні кредити 5-7-9%», що дозволить й надалі забезпечувати доступ малому і середньому бізнесу України  до пільгового кредитування”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначено, що державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» реалізується фондом розвитку підприємництва, що надає фінансову підтримку українському бізнесу, яка спрямована на його відновлення та розвиток в умовах воєнного стану.

“Фінансова допомога, від KfW дозволяє продовжувати забезпечення українського бізнесу доступним фінансуванням, що в свою чергу сприятиме їх розвитку, створенню нових робочих місць та зростанню економіки країни в умовах повномасштабної війни”, – зауважив міністр фінансів Сергій Марченко. 

Як повідомлялося раніше, 30 листопада 2023 року міністр фінансів Сергій Марченко підписав угоду про грант між Україною та Кредитною установою для відбудови (KfW) на суму 50 млн євро.