USAID втричі збільшує грантову підтримку для українських переробних підприємств

Share

Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Конкурентоспроможна економіка України» втричі збільшила грантову підтримку для українських переробних підприємств – до 11 млн дол.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки. 

Зазначено, що з огляду на велику кількість заявок і значний інтерес з боку підприємств переробної галузі було ухвалене рішення збільшити суму грантового фінансування.

Загальний обсяг фінансування грантової програми для підтримки інноваційної трансформації та розвитку українських підприємств становитиме $11 млн, а у межах програми буде надано близько 75 грантів (раніше планувалось близько 25 грантів).

Зокрема, гранти підтримуватимуть бізнес у діяльності, яка сприяє виробництву інноваційних продуктів, модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць, підвищенню ефективності використання інших ресурсів.

Також це стосується підприємств, які займаються імпортозаміщенням на українському ринку та/або експортом української продукції для заповнення ніш, які раніше займала російська та білоруська продукція, локалізацією виробництва товарів, потрібних для відбудови.