УЗ має намір перевозити контейнери у збірних інтермодальних потягах між Україною та Польщею

Share

АТ «Укрзалізниця» має намір запустити нову послугу щодо інтермодальних перевезень у міжнародному сполученні – збірні потяги з Польщі до України та зворотно, пише Rail.insider.

Особливістю нової послуги буде те, що завдяки партнерам дочірня компанія АТ «Укрзалізниця» – UZ Cargo Poland – зможе забирати вантажі з основних портів Польщі: Гданськ та Гдиня, а також з будь-якого місця сусідньої країни, доправляти їх автотранспортом до власних терміналів і накопичувати впродовж 7-10 днів для подальшого відправлення на термінали філії «Центр транспортного сервісу «Ліски»: Київ, Одеса, Дніпро, Харків, Скнилів.

Компанія надає для потреб бізнесу контейнери власності партнерів, перевантажує та індивідуально може надати послуги довезення автотранспортом як по Польщі, так і по Україні. Також є можливість накопичення експортних потягів на терміналах ЦТС «Ліски» та відправлення до портів Польщі або на термінал у Польщі.

Відправлення плануються щотижня.

Окрім того, бізнес має змогу самостійно подавати вантаж для відправлення до партнерських терміналів UZ Cargo Poland, а далі компанія вже доправить вантаж власним інтермодальним потягом до України. Середній транзитний час руху поїзда з польських терміналів до Київ-Ліски становить приблизно п’ять-шість днів.

Підкреслимо, що за останні три місяці компанія UZ Cargo Poland вивезла понад 27 пар потягів у напрямку Польща-Україна-Польща та перевезла 4,3 тис. TEU. Ще 1 тис. TEU перебувають на завантаженні та у дорозі до портів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom