Новим коридором з портів Великої Одеси вже вийшло 250 вантажних суден

Share

Новим морським коридором до українських портів вже скористалося 250 суден, які експортували 9 млн тонн вантажів з портів Великої Одеси.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков на підсумковій зустрічі команди Мінвідновлення з головами дипмісій та громадськістю, передає Інтерфакс-Україна.

За його даними, станом на кілька днів тому 241 судно з вересня експортувало майже 8,6 млн тонн вантажів, у тому числі 6 млн тонн агропродукції.

При цьому, у листопаді кількість суден збільшилася до 110 з 52 у жовтні та 5 у вересні, перевищивши показник річної давності "Чорноморської зернової ініціативи": "зерновим коридором" у листопаді 2022 року пройшли 84 судна.

Як зазначив Васькова, експорт новим українським коридором у грудні може досягти 5 млн тонн, тоді як у грудні минулого року "зерновим коридором" було вивезено 3,8 млн тонн.

Як повідомлялося раніше, станом на 4 грудня новим українським «зерновим коридором» від початку серпня пройшло 200 суден, які експортували 7 млн тонн вантажів.