Україна отримає черговий транш від МВФ у розмірі близько 900 млн дол

Share

11 грудня виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила другий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування для України (Extended Fund Facility – EFF) та консультації за статтею IV 2023 року. Тепер Україна зможе найближчим часом отримати третій транш в розмірі близько 900 млн дол.

Про це повідомила пресслужба Мінфіну. 

Зазначено, що усі кількісні критерії ефективності програми на кінець червня 2023 року, індикативні цільові показники на кінець вересня цього ж року було виконано. Зокрема, Україна виконала умови, які включають законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо. 

“Окрім фінансової допомоги та сприяння у мобілізації фінансових ресурсів від інших донорів, результатом програми є впровадження важливих політик для посилення конкурентоспроможності економіки України. Після другого перегляду ми продовжуємо працювати над імплементацією спільно визначених реформ для забезпечення фінансової стабільності, довгострокового зростання, зміцнення державного управління та повноцінної євроінтеграції України", – зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.

Як повідомлялося раніше, 10 листопада 2023 року представники України та експерти МВФ досягли домовленості на рівні експертів щодо другого перегляду програми Механізму розширеного фінансування. Консультації за статтею IV стосувались основних напрямів політики для забезпечення стійкого, збалансованого та зеленого зростання у післявоєнний період на шляху вступу України до ЄС.