Галущенко обговорив з послом Туреччини співпрацю у газовій сфері

Share

Міністр енергетики Герман Галущенко 11 грудня провів зустріч з послом Турецької Республіки в Україні Мустафою Левентом Більгеном, де обговорили співпрацю у газовій сфері, передає пресслужба українського міністерства. 

“Співпраця в газовій сфері: її поглиблення матиме важливе значення для посилення енергетичної безпеки регіону”, – наголосив Галущенко. 

Зокрема на зустрічі обговорювалися питання роботи Трансбалканського газопроводу, а також використання нерезидентами українських підземних сховищ для зберігання природного газу в режимі «митний склад». 

“Україна також зацікавлена у приєднанні до проєкту «Південний газовий коридор» і готова співпрацювати з усіма зацікавленими сторонами для диверсифікації маршрутів постачання природного газу”, – зауважив міністр енергетики. 

Крім цього, Галущенко проінформував турецьку сторону про наміри створити в Україні безпечні зони, які дозволятимуть локалізувати виробництво енергетичного обладнання. Він запросив турецьких партнерів до співпраці за цим напрямком та в розробленні відповідних проєктів. 

Посол своєю чергою зазначив, що турецькі енергетичні компанії потенційно зацікавлені у спрямуванні інвестицій в український енергетичний ринок.