Агентство відновлення почало ремонт ПП на кордоні з Молдовою

Share

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України розпочало ремонти на дев’яти розташованих на Одещині пунктах пропуску через державний кордон з Молдовою.

Про це повідомляє пресслужба Агенства.

Як йдеться в повідомленні зокрема, ремонти проводяться на наступних пунктах пропуску:

• КПП "Рені – Джурджюлешть" – ремонт та відновлення роботи громадських вбиралень, ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території.

• КПП "Табаки – Мирне" – ремонт громадських вбиралень, ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території.

• КПП "Старокозаче – Тудора" – ремонт та відновлення роботи громадських вбиралень, ремонт приміщень в адміністративній будівлі, ремонт дорожнього покриття та роботи з благоустрою території, оновлення системи зовнішнього освітлення.

• КПП "Виноградівка – Вулкенєшть", "Долинське – Чишмікіой", "Нові Трояни – Чадир-Лунга", "Малоярославець 1 – Чадир-Лунга", "Серпневе 1 – Басарб'яска", "Лісне – Сеіць" – встановлення модульних санітарних вузлів, влаштування огородження, ремонт дорожнього покриття та благоустрій.

Усі поточні ремонти планується повністю завершити до вересня 2024 року, а до кінця 2023 року планується завершити ремонти громадських вбиралень та встановити модульні санітарні вузли.

В агентстві підкреслили, що роботи виконуються за кошти державного бюджету.

Як повідомлялося раніше, в березні 2023 року Кабмін ухвалив рішення про передачу 29 КПП через державний кордон в підпорядкування Агентства відновлення. Передано вже 26, ще 3 у процесі передачі. Це дозволить Агентству більш комплексно планувати й реалізовувати проєкти для поліпшення логістики з країнами-союзницями.