“ArcelorMittal Кривий Ріг” реалізує кілька проєктів для покращення роботи шостої домни

Share

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР) впроваджує одразу кілька великих проєктів, спрямованих на покращення роботи доменної печі № 6.

Про це повідомляє компанія в корпоративній газеті “Металург”.

В АМКР пояснили, що для того, щоб плавити чавун у доменній печі, необхідне гаряче дуття, тобто повітря, з температурою більш ніж 1000 градусів за Цельсієм, збагачене киснем. Воно подається в піч під тиском. 

“Повітронагрівач № 2 ДП-6 не завжди справлявся з цим завданням, були аварійні збої, втрати виробництва. Тому команда із впровадження WCM, скориставшись тим, що зараз шоста піч зупинена на ремонт, вирішила впровадити 10-кроковий проєкт з поліпшення роботи цього нагрівача”, – йдеться в повідомленні. 

Як підкреслив інженер WCM Руслан Кривенко, це унікальний у його практиці випадок, коли зразу кілька масштабних покращень впроваджується однією командою. “Зазвичай кожен великий проєкт – це окрема команда, але тут особливий випадок”.

Як повідомлялося раніше, Сталеливарна корпорація ArcelorMittal йде з Казахстану – активи компанії за $286 млн викупив казахстанський державний фонд прямих інвестицій Qazaqstan Investment Corporation.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom