При Мінекономіки планується створити офіс з розвитку індустріальних парків

Share

При міністерстві економіки планується створити офіс з розвитку індустріальних парків.

Про це повідомив заступник міністра економіки Володимир Кузьо. 

За словами Кузьо, розвиток індустріальних парків в Україні – це передусім про наповнення їх виробництвами українських і закордонних інвесторів, на чому фокусується відомство.

“Ми залучимо кращих експертів, які допомагатимуть міністерству моніторити та аналізувати діяльність індустріальних парків, використовувати кращий світовий досвід, налагоджувати міжнародні партнерства та системно працювати з місцевими стейкхолдерами: виробниками, девелоперами, керуючими компаніями, громадами”, – підкреслив заступник міністра. 

Зокрема серед завдань перед Офісом з розвитку індустріальних парків у 2024 році: 

– сприяння вдосконаленню нормативно-правового поля, щоб зробити індустріальні парки максимально ефективним механізмом розвитку переробної промисловості в Україні. 

“В фокусі уваги будуть і спеціальні умови для індустріальних парків за кредитними програмами, і страхування військових ризиків через ПрАТ Експортно-кредитне агентство (ЕКА), і прозора реалізація положень законодавства про індустріальні парки в частині державної підтримки”, – зазначив Кузьо. 

– зміцнення зв’язків та співпраці з агенціями регіонального розвитку, ОДА/ОВА й органами місцевого самоврядування, щоб спільно формувати кращий бізнес-клімат для інвесторів в нову українську промисловість;

– спільно з комітетом економічного розвитку Верховної Ради усунути бар’єри та створити додаткові стимули для тих, хто готовий вкладати кошти у виробничі проєкти. 

“Адже інвестиції, робочі місця, експорт та податки для України – наші головні KPI”, – резюмував Кузьо. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom