Мінвідновлення домовилося із Румунією про кроки зі збільшення експорту

Share

Міністерство відновлення провело третю зустріч у Румунії щодо нарощення експортної спроможності для українських портів Дунаю

Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

“За результатами зустрічі, повертаємося з рішенням про нічну навігацію на каналі Суліна. Вона вже запрацювала. Очікуємо від румунських колег забезпечення необхідною кількістю лоцманів. В такому разі вийдемо на 4 млн тонн експортної спроможності на місяць”, – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За словами віцепрем'єра, також триває спільна робота над збільшенням потужностей залізничних і автомобільних пунктів пропуску в чотиристоронньому форматі: Румунія – США – Єврокомісія – Україна за участю Молдови. 

“Два ключових питання, над якими працюємо зараз – це погодження пілотного проєкту на пункті пропуску “Красноїльськ – Вікову де Сус” – запуск вантажівок та “зелений коридор” через пункти пропуску “Рені – Джурдлешти – Галац” між Україною, Молдовою та Румунією”, – підкреслив Кубраков. 

Міністр додав, що у листопаді розпочалися ремонтні роботи на пункті пропуску “Рені”, щоб створити там умови для спільного контролю з Молдовою.

“У 1 кварталі наступного року плануємо завершити ці роботи та запустити спільний контроль. Разом з тим, звернули увагу колег на необхідність збільшення фахівців фіто та ветеринарного контролю на кордоні”, – зауважив Кубраков. 

Своєю чергою він підкреслив, що за 11 місяців роботи загальні обсяги перевалки через українські Дунайські порти склали майже 30 млн тонн.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom