Держдеп США відрядить радника до українського Мінстратегпрому

Share

Державний департамент США має намір відрядити радника до українського Мінстратегпрому для зміцнення співпраці та спільного виробництва між оборонно-промисловими суб’єктами двох країн. 

Про це йдеться у пресрелізі Білого дому за підсумками першого дня українсько-американської конференції оборонних індустрій.

«Співпрацюючи з Конгресом, Державний департамент планує відрядити радника до Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України для підтримки та прискорення переходу України до оперативно сумісних Збройних сил, боротьби з корупцією та залучення іноземних інвестицій у критично важливі галузі», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, що США вже створили міжвідомчу групу Ukraine Deal Team, що складається з представників Держдепу, міністерства оборони та міністерства торгівлі, яка надаватиме підтримку промисловості, українським та іншим партнерам, які шукають рекомендацій щодо потенційних угод та експортних вимог для оборонної промисловості України.

Водночас Міноборони США і України та український Мінстратегпром підписали заяву про наміри щодо спільного виробництва та обміну технічними даними, яка працюватиме над вирішенням нагальних оперативних потреб ЗСУ, в тому числі у сферах систем протиповітряної оборони, ремонту та техобслуговування, а також виробництва критично важливих боєприпасів. 

Також Міноборони США та промислові партнери надали Україні технічні дані для початку місцевого виробництва деяких проєктів FrankenSAM, які мають на меті модернізувати застарілі системи української протиповітряної оборони шляхом інтеграції певних західних боєприпасів. 

“Паралельне виробництво цих систем в Україні і США дозволить пришвидшити їхнє розгортання і дасть змогу Україні зробити внесок у підтримку своїх систем протиповітряної оборони, а також підтримати економічне та оборонне відновлення країни”, – підкреслили в пресрелізі.