НБУ створив окреме управління захисту критичної інфраструктури

Share

Нацбанк оновив свою організаційну структуру та створив Управління захисту критичної інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба регулятора. 

Як підкреслили в пресслужбі, раніше частину функцій із захисту критичної інфраструктури виконував Департамент безпеки Національного банку. 

Водночас з огляду на розширення функцій із захисту критичної інфраструктури у фінансовому секторі та з метою підвищення ефективності виконання відповідних завдань за цим напрямом Національний банк створив у своїй структурі окреме управління.

При цьому, управління захисту критичної інфраструктури НБУ забезпечуватиме формування та реалізацію Національним банком державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури та виконуватиме функції, покладені на Національний банк законом.

Управління захисту критичної інфраструктури входить до вертикалі підпорядкування "Платіжні системи та грошовий обіг", загальне керівництво якою здійснює заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

“Створення самостійного профільного управління сприятиме забезпеченню безперервної роботи об’єктів критичної інфраструктури фінансового сектору, ефективного захисту від загроз та безперебійного надання фінансових послуг населенню", – зазначив Шабан.

Наразі Національний банк здійснюватиме пошук та відбір кандидата на вакантну посаду начальника новоствореного управління.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom