“Облгази Фірташа” у майбутньому віддадуть на приватизацію – голова Нафтогазу

Share

Майже три десятки газорозподільних компаній, що входили до групи "облгазів Фірташа", які тепер підпорядковані державній компанії "Нафтогаз", будуть передані на приватизацію.

Про це повідомив глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов в інтерв'ю РБК-Україна

“З точки зору бізнесу і розвитку бізнесу, я б не виключав, що певні підприємства групи "Нафтогаз" можуть бути приватизовані тоді, коли це буде і юридично, і фактично можливо і доцільно. Безумовно, це може відбутися тільки після війни, – зауважив голова компанії. 

За його словами, інтеграція облгазів – це захід воєнного часу. Коли дозволить ситуація, то облгази мають бути приватизовані на відкритих конкурсах. В першу чергу облгази, а можливо, і інші великі компанії.

На питання коли буде відбуватися вище згадана приватизація, Чернишов не окреслив часові рамки.

“Приватизація – це не тільки питання бажання приватизувати. Це момент, коли держава в змозі це зробити й залучити інвесторів. А інвестори будуть в Україні тоді, коли країна буде реформована. Тому я вважаю, що на питання "коли?" відповідає не тільки Україна, а відповідає інвестиційний ринок, який зацікавлений в Україні”, – підкреслив голова компанії. 

Чернишов додав, що на сьогодні компанією вже інтегровано 23 облгази (з урахуванням "Тернопільгазу" – ред.). До кінця року ця цифра досягне 26.

При цьому, він уточнив, що приєднані будуть "Коростишівгаз" в Житомирській, "Тисменицягаз" в Івано-Франківській області та "Луганськгаз", який знаходиться на тимчасово окупованій території.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom