“Укргідроенерго” у грудні отримає від ЄІБ 133 млн євро на реконструкцію ГЕС

Share

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у грудні 2023 виділить ПрАТ "Укргідроенерго” транш у сумі 133 млн євро за діючим проєктом «Реабілітація гідроелектростанцій».

Про це повідомляє пресслужба товариства. 

“У межах цього проєкту, який розпочато ще у 2012 році, було залучено 200 млн євро кредитних коштів від ЄІБ для реконструкції 20 гідроагрегатів на станціях компанії”, – йдеться в повідомленні. 

Зокрема, роботи проводилися на Київській ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС, Дніпровської ГЕС-1 та Дніпровської ГЕС-2. 

Підкреслено, що такі роботи проводяться для підвищення експлуатаційної надійності й потужності гідроагрегатів, заміни допоміжного, силового та гідромеханічного обладнання.

“З огляду на надзвичайну ситуацію через військову агресію РФ проти України та цілеспрямоване руйнування агресором об’єктів енергетичної інфраструктури, для забезпечення безперебійної роботи гідроелектростанцій товариство має оперативно здійснювати закупівлі критично важливого обладнання та завершити роботи з реконструкції гідроагрегатів”, – зазначили в Укргідроенерго.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom