Світовий банк надасть Україні 1,2 млрд доларів на соцвиплати

Share

Україна та Світовий банк уклали угоду щодо започаткування нового проєкту "Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)".

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Зазначено, що мета проєкту – фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, а також підтримка реформ у сфері соціального захисту в Україні.

Проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд дол. із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується урядом Японії. 

У міністерстві пояснили, що кошти будуть спрямовані до загального фонду держбюджету і забезпечать фінансування 29 соціальних виплат, які вже передбачено в державному бюджеті на 2023 і 2024 роки

Крім того, проєкт спрямований на реалізацію низки реформ у сфері соціального захисту – передумовою отримання коштів є низка кроків щодо подальшої цифровізації системи соціальної підтримки; підвищення адресності виплат для внутрішньопереміщених осіб; запровадження механізму співфінансування окремих соціальних послуг з державного бюджету. 

“Разом, ці кроки мають на меті підвищення прозорості, ефективності, фокусуванні соціальних виплат на тих громадян, які найбільше їх потребують”, – підкреслили в міністерстві.