Бізнес у 2024 році зможе отримати 15 тисяч грантів від уряду – Свириденко

Share

У 2024 році  малі та середні підприємства зможуть отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток.

Про це зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба міністерства. 

“Зокрема на 2024 рік ми заклали в бюджет 18 млрд грн на продовження доступного кредитування вітчизняних підприємців за програмою 5-7-9%. Також, наступного року ми можемо видати 14 тисяч мікрогрантів для малого бізнесу – до 250 тисяч грн та 1 тисячу грантів для переробних підприємств, які можуть отримати до 8 млн грн на розвиток”, – розповіла Свириденко.

За її словами, в наступному році також буде діяти програма часткової компенсації виробництва сільгосптехніки, що дозволить підтримати вітчизняних машинобудівників та стимулювати їх розвиток. 

Зазначено, що вперше в бюджеті закладений 1 млрд грн на розширення мережі індустріальних парків, на території яких підприємці  можуть користуватися низкою пільг. Долучитися до створення індустріальних парків мають можливість і місцеві органи влади. 

Також у 2024 році продовжить діяти програма іпотечного кредитування єОселя, завдяки якій стимулюється розвиток житлового будівництва та суміжних галузей. 

"В низці областей місцева влада вже долучилась до компенсації іпотеки для окремих категорій громадян, зокрема регіональні програми компенсації є в Чернівецькій, Миколаївській, Закарпатській, Одеській області та в місті Кривий Ріг", – зауважили в міністерстві.