ПП «Угринів – Долгобичув» відкривається для руху порожніх вантажівок з України до Польщі

Share

За результатами домовленостей міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України з міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством вдалось погодити відкриття для порожніх вантажівок пункту пропуску “Угринів – Долгобичув”. 

Про це повідомляє пресслужба українського міністерства. 

Зазначено, що це спільний пункт пропуску на польському боці, який, зазвичай, працював лише для легкового транспорту та автобусів. З 4 грудня там зможуть проїхати вантажівки масою 7,5 тонн та більше. 

«Відкриття “Угриніва” є першим пунктом з переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг та збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави», – наголосив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

Підкреслено, що порожні вантажівки, зокрема цистерни, можуть починати рух без реєстрації в електронній черзі на перетин кордону. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.