Санкційне майно продаватиметься на онлайн-аукціонах в Prozorro

Share

Наприкінці листопада 2023 року Кабмін затвердив порядок управління санкційним майном. Відтепер такі активи реалізовуватимуться через онлайн-аукціони в державній електронній торговій системі Прозорро.Продажі. 

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

“Таке рішення Уряд ухвалив на виконання чинного від червня цього року Закону України 3137-IX, яким внесено зміни до санкційного законодавства. Закон та Порядок визначають процедури реалізації стягнутого санкційного майна — активів, що належали резидентам держав, що здійснюють збройну агресію проти України”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначено, що організатором електронних торгів з продажу санкційного майна в системі Прозорро.Продажі буде Фонд державного майна (ФДМУ). А гроші від його продажу й оренди йтимуть на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. 

“ФДМУ реалізовує державне майно на онлайн-аукціонах в системі Прозорро.Продажі вже понад 5,5 років і за цей час до держбюджету надійшло майже 12 млрд гривень. Реалізація санкційного майна через Прозорро.Продажі дозволить так само прозоро та конкурентно управляти ним на користь держави”, – підкреслив СЕО Прозорро.Продажі Сергій Бут.

Як повідомлялося раніше, за понад 7 років роботи онлайн-аукціони Прозорро.Продажі допомогли залучити до бюджетів різних рівнів понад 80 млрд гривень.