“ArcelorMittal Кривий Ріг” у 2024 році планує наростити завантаження потужностей до 50%

Share

Меткомбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг" у 2024 році має намір збільшити завантаження виробничих потужностей підприємства з 30% до 50%.

Про це йшлося під час візиту посла Німеччина Мартіна Єґера на підприємство, передає пресслужба АМКР. 

«Як найбільший міжнародний інвестор в Україні та найбільше гірничо-металургійне підприємство країни, ми є надійним партнером України й робимо значний внесок в її економіку у воєнний час. У 2024 році ми плануємо збільшити обсяги виробництва та розширити виробничі потужності за рахунок роботи двох доменних печей. Таким чином, завантаження наших виробничих потужностей збільшиться з 30% до 50%, – підкреслив генеральний директор компанії Мауро Лонгобардо.

За його словами, меткомбінат готовий якнайшвидше нарощувати обсяги виробництва та підтримувати Україну в її післявоєнній відбудові. Для цього в компанії зберегли колектив, уникнули скорочень. Все виробниче обладнання знаходиться в робочому стані попри відключення електроенергії й навіть ракетні обстріли. 

При цьому, зазначено, що АМКР також неухильно йде шляхом трансформації у компанію, яка послідовно зменшує свій вплив на довкілля.  

“Кілька кроків у цьому напрямку вже зроблено, наприклад, закриття застарілих потужностей: коксових батарей №1-2, аглофабрики металургійного виробництва, а також введення в експлуатацію таких сучасних виробничих потужностей, як коксові батареї №5-6», – підсумував Лонгобардо.

Водночас обговорюючи післявоєнну відбудову України, Єґер зазначив: «Коли настане час повоєнної відбудови, важливо не повернути об’єкт до довоєнного стану, а вивести його на сучасний рівень. Ми повинні відбудовувати краще. Тим більше, що Україна буде членом Європейського Союзу. Я впевнений, що всього цього можна досягти, і АрселорМіттал відіграватиме в цьому процесі важливу і показову роль».

 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom