ФДМУ оприлюднив плани приватизації на 2024 рік

Share

У рамках великої приватизації Фонд держмайна у 2024 році запланував не лише продаж підприємств, але й аукціони з оренди, серед них і державні землі сільськогосподарського призначення.

Про це повідомив голова Фонду Віталій Коваль під час зустрічі з регіональним директором Інституту глобальних змін Тоні Блера (TBI), Ніколасом Дунаїсом, передає пресслужба ФДМУ. 

Зазначено, що голова Фонду детально представив інвестиційні можливості, які розкриваються перед потенційними інвесторами. При цьому, підкреслив, що наразі вже активно відбувається процес малої приватизації об’єктів, а найближчим часом планується виставити на ринок об’єкти великої приватизації зі стартовою вартістю від 250 млн грн.

За словами Коваля, Фонд виступає як найбільший власник brownfield-активів, представляючи неактивні або покинуті підприємства з вже підключеними комунікаціями, які активно включаються в процес приватизації. 

“Велика приватизація, запланована на 2024 рік, передбачає виставлення на ринок таких активів, як Одеський припортовий завод, "Центренерго", Об'єднана гірничо-хімічна компанія, "Українські енергетичні машини", "Електроважмаш" та "Сумихімпром”, – проінформував Коваль. 

Крім цього, у 2024 році планується розпочати аукціони з оренди сільськогосподарських земель, що перебувають у державній власності. 

“Ринок оренди землі повинен бути відкритим, а процес ренти має бути прозорим. Сьогодні час пошуку внутрішніх резервів держави”, – зауважив голова Фонду держмайна.

При цьому, Коваль наголосив, що Фонд відкритий для рішучих інвесторів.

"Саме зараз виникає сприятливий момент для інвестицій в Україну", – резюмував очільник ФДМУ.