Зерновим коридором вже експортовано близько 4,3 млн тонн агропродукції

Share

За час роботи нового тимчасового коридору ним скористалися 160 суден, які експортували близько 4,3 млн тонн агропродукції. 

Про це повідомив начальник Одеського порту Денис Карпов під час зустрічі з делегацією журналістів з Азії, передає пресслужба ДП "АМПУ”.
 
Зокрема, Карпов зазначив, що вантажообіг між країнами Азії та портами Одеса, Чорноморськ та Південний складає близько 2,6 млн тонн вантажів.

Під час зустрічі заступник голови ДП “АМПУ” Дмитро Барінов і Денис Карпов ознайомили гостей з роботою Українського коридору та розповіли й показали наслідки ушкоджень та знищень портової інфраструктури через атаки РФ.

“Увагу гостей звернули на те, що починаючи з 18 липня – дати припинення функціонування зернової ініціативи, Росія атакувала портову інфраструктуру більш ніж 20 разів. Через російські атаки в Україні пошкоджено більше сотні об?єктів портової інфраструктури, пошкоджено або знищено понад 300 тис. тонн зерна”, – підкреслили в пресслужбі. 

Як повідомлялося раніше, за 10 місяців 2023 року українські порти на Дунаї збільшили обробку вантажів у 2,2 раза з 12,6 млн тонн до 27,6 млн тон, порівняно з аналогічним періодом минулого року.