Від початку широкомасштабного вторгнення майже 8 тис. компаній змінили регіон реєстрації

Share

Від початку широкомасштабної війни 7820 українських бізнесів змінили регіон своєї реєстрації.

Про це повідомляє “Опендатабот”.

Зокрема, 27% від загальної кількості компаній виїхали з Києва. 

Також, у топ-3 регіонів, звідки підприємці переїздили від початку широкомасштабної агресії РФ, потрапили Дніпропетровщина (11%) та Донеччина (8%).

Водночас Київ також очолює перелік регіонів, куди переїздять компанії — 22% від загальної кількості релокантів обрали саме столицю. Попри військові дії та близькість до лінії фронту, підприємці також обирають Харківщину та Одещину — по 10% компаній, що змінили регіони.

Наразі найпопулярніший маршрут для переїзду бізнесу – з Києва до Одещини: цей шлях обрали 350 компаній. Другим за популярністю став напрямок з Дніпропетровщини до Києва – 300 компаній. Замикає трійку маршрут Київ-Харківщина – 289 бізнесів.

Майже половина компаній, що змінили свій регіон реєстрації, працюють у сфері оптової торгівлі — 44%. На другому місці — компанії у сфері будівництва (6%). Замикають трійку внутрішньо переміщених підприємств бізнеси, що здійснюють операції з нерухомістю.

Як повідомлялося раніше, станом на кінець вересня 840 бізнесів релокувалися у безпечні регіони, скориставшись урядовою програмою. У компаній, що релокувались за цією програмою, найбільшим попитом користувались інші регіони — переважно, західні: Закарпаття, Львівська та Чернівецька області.