Бізнес зможе імпортувати електроенергію в разі виникнення дефіциту – Свириденко

Share

Уряд забезпечив промисловим споживачам можливість імпортувати електроенергію, що дозволить їм стабільно працювати в разі виникнення дефіциту генеруючих потужностей в енергосистемі. 

Про це зазначила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє пресслужба міністерства. 

«Цієї зими залишається ризик продовження енергетичного терору з боку Росії. Щоб допомогти вітчизняному бізнесу стабільно працювати в разі виникнення дефіциту електроенергії, уряд забезпечив можливість її імпортувати з сусідніх країн – Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі. Обсяг дозволеного імпорту струму з Європи становить 1700 МВт для України та Молдови», – зазначила Свириденко. 

Перший віцепрем’єр-міністр підкреслила, що до підприємств, які імпортуватимуть електроенергію, не будуть застосовуватись обмеження енергопостачання, в разі їх запровадження з метою подолання дефіциту електроенергії. 

При цьому, вона додала, що до таких споживачів можливе лише застосування спеціальних графіків аварійних відключень, що можуть бути введені для запобігання системній аварії в об’єднаній енергетичній системі.

“Можливість імпортувати електроенергію мають непобутові споживачі. Необхідний обсяг імпорту для уникнення відключень повинен складати 50% від фактичного споживання в кожному розрахунковому періоді (година) у жовтні-квітні та 30% відповідно у травні-вересні”, – резюмувала Свириденко.