Агентство відновлення зекономила на тендерах з відбудови понад 200 млн дол

Share

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури за результатами тендерів уклало понад 50 договорів на відбудову зруйнованих цивільних об?єктів, при цьому завдяки прозорим закупівлям та активності учасників вдалося зекономити 215 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Агенства. 

Зокрема, серед договорів, які уклали в листопаді – будівництво понад 75 житлових будинків у с. Посад-Покровське Херсонської області та реконструкція 16 багатоквартирних будинків в с. Ягідне Чернігівської області. Тут Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. 

“Маємо також укладені договори на реконструкцію системи водопостачання та електропостачання в Посад-Покровському. Завдяки проведенню тендерів вартість робіт по цих двох об?єктах стала меншою на понад 25 млн грн. від очікуваної”, – підкреслили в пресслужбі. 

Суттєве зменшення вартості також є за результатами закупівель на реконструкцію залізничного вокзалу та привокзальної площі в Тростянці Сумської області. Будівля вокзалу дуже пошкоджена внаслідок обстрілу важкою артилерією та фортифікаційних робіт російської армії. 

У тендері на реконструкцію вокзалу взяло участь 4 компанії. Очікувана вартість робіт стала меншою на 21,3 млн грн. 

Також в листопаді уклали договір на капітальний ремонт будівлі дитячого садка в смт Гончарівське Чернігівського району. Будівля постраждала від ворожих обстрілів. Маємо зменшення вартості робіт на 6,7 млн грн. 

Як підкреслили в Агентстві, відбудову проводять за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ.