“Укргідроенерго” планує залучити близько 330 млн євро від ЄБРР, ЄІБ та СБ для відновлення та розвитку

Share

ПрАТ "Укргідроенерго" працює над залученням загалом орієнтовно 330 млн євро від Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку та Світового банку під проєкти відновлення та розвитку.

Про це повідомив генеральний директор Ігор Сирота в інтерв’ю Інтерфакс-Україна

"Ми зараз працюємо над залученням 200 млн євро від ЄБРР, 60 млн євро від ЄІБ. Це все під відновлення. З ЄІБ ми взагалі домовилися, що ті кошти, які ми беремо, можуть бути спрямовані на тимчасову гідроспоруду Каховської ГЕС. Також обговорюємо додаткове фінансування від Світового банку в розмірі 70 млн євро для продовження реалізації проєкту зі встановлення накопичувачів", – зазначив Сирота.

При цьому він підкреслив, що компанія розраховує отримати грошові кошти в найближчій перспективі.

"Сподіваюся, що від Світового банку зможемо отримати кошти вже цього року. З ЄБРР, найімовірніше, вийдемо на договір орієнтовно в лютому 2024 року. З ЄІБ теж, думаю, десь на лютий наступного року", – сказав гендиректор компанії.

Водночас Сирота зазначив, що "Укргідроенерго" працює над залученням коштів від початку 2023 року, наголосивши: незважаючи на репутацію компанії як надійного партнера, "в нинішніх умовах це не так просто". При цьому він назвав такі кредити дуже вигідними: "Там ставка – 1-1,5%. Тобто це дешеві кошти".