ЄІБ відкриє представництво у Києві

Share

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) відкриває у Києві регіональне представництво у країнах Східної Європи.

Про це повідомляє пресслужба представництва ЄС в Україні. 

Зазначено, що мета роботи представництва – надавати посилену підтримку Україні та Східній Європі загалом,  співпрацюючи та координуючи роботу з представництвами ЄІБ у Молдові та на Південному Кавказі (Тбілісі, Грузія).

При цьому, це розширення ґрунтується на 16-річній діяльності ЄІБ в Україні з портфелем проєктів вартістю 7,3 млрд євро, зосереджених насамперед на транспорті, енергетиці та муніципальній інфраструктурі.

“З відкриттям нашого регіонального представництва ЄІБ у країнах Східної Європи в Києві ми хочемо підкреслити нашу посилену відданість: супроводжувати Україну на її європейському шляху. Україна є невіддільною частиною європейської родини, а ЄІБ – ключовою частиною довгострокової підтримки ЄС”, – відзначив президент ЄІБ Вернер Хойєр. 

"ЄІБ значно збільшив свою активність в Україні з початку війни Росії, надавши 1,7 млрд євро екстреної допомоги за підтримки Єврокомісії. Наша ініціатива "EU for Ukraine" фінансує екстрені ремонти та реконструкцію життєво важливої інфраструктури, полегшуючи життя громадян", – додала віцепрезидентка ЄІБ Тереза Червінська, яка відповідає за операції банку в Україні.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom