Норвегія внесла 22 млн дол до Трастового фонду підтримки економіки України

Share

Норвегія внесла 240 млн норвезьких крон (приблизно 22 млн дол) до Трастового фонду підтримки реконструкції та економіки України (SURE).

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

"Це дозволить підтримати окремі проєкти в реальному секторі, які будуть мати позитивний вплив на економіку країни", – наголосила перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Водночас очікується, що у найближчій перспективі MIGA надасть гарантії для фінансування торгівлі та товарів першої необхідності, підтримки кредитів і ліквідності для малого бізнесу.

В міністерстві додали, що у довгостроковій перспективі MIGA планує забезпечити страхування політичних ризиків для масштабних проєктів у реальному секторі економіки.

Підтримка Норвегією трастового фонду SURE є частиною Норвезької багаторічної програми підтримки Nansen для України та доповнює інше фінансування України, що надходить через Світовий банк.

Як повідомлялося раніше, Трастовий фонд був заснований Багатостороннім агентством з гарантій інвестицій Світового банку MIGA у лютому 2023 року для страхування інвестицій в Україні.