На українсько-польскому кордоні в чергах на трьох ПП перебуває близько 2900 вантажівок

Share

Через блокування польськими перевізниками роботи трьох прикордонних пунктів пропуску в чергах на території Польщі в напрямку України перебуває близько 2900 вантажівок.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив речник ДПСУ Андрій Демченко, передає Укрінформ. 

“Станом на ранок, за тою інформацією, яку ми маємо від польських колег, в чергах найбільше перебуває транспортних засобів напроти Краківця – 1200, навпроти Ягодина – це десь 1100 вантажівок і навпроти Рави-Руської – близько 600», – повідомив Демченко.

Він додав, що, ці дані неповні, адже інші вантажівки можуть знаходитись на певній відстані від кордону. 

“Також через блокування цих напрямків фіксується збільшення черг на інших пунктах пропуску. Зокрема, навпроти пункту пропуску «Шегині» знаходиться близько 1300 вантажівок і ще сукупно 300 вантажівок навпроти пунктів пропуску «Угринів», «Устилуг» та «Смільниця»”, – зазначив Демченко. 

Речник також наголосив, що по кілька вантажівок за годину учасники акції пропускають як у напрямку виїзду з Польщі, так і на в’їзд до Польщі, однак це не вирішує всіх питань щодо інтенсивності руху. До прикладу, в Ягодні кордон за добу перетинало від 1200 до 1300 вантажівокв обох напрямках, у напрямку пунктів пропуску Краківець і Рава-Руська – по 600.  

Демченко додав, що у напрямку виїзду з України діє електронна черга і вантажівки фізично не перебувають поряд із кордоном. 

«Вони знаходяться в тих місцях, де їм зручно, в тому числі в тих місцях, де є стоянки, на автозаправних станціях. Якщо ж говорити про територію Польщі, то там якраз вантажівки перебувають фізично, очікуючи на можливість подальшого руху в напрямку України», – резюмував Демченко. 

Як повідомлялося раніше, представники польських автоперевізників заявили, що розширять акцію прикордонного протесту проти України, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – "Шегині – Медика", через те, що вони називають нечесною конкуренцією з боку країни, охопленої війною.