Кількість фур на українсько-польському кордоні зменшилася на 20-25% від початку блокади

Share

Від початку блокади трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні кількість вантажного транспорту, що виїжджає з України, знизилася на 20-25%, 

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков на щорічних загальних зборах Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА), передає Інтерфакс-Україна. 

"У цифрах скажу, що з моменту цих протестів десь на 20-25% сумарно знизилася кількість вантажного транспорту, який виїжджає. І зараз така критична ситуація на Раві-Руській і Ягодині, на інших пунктах пропуску, зокрема на Краківці. Там за допомогою місцевої влади, не центральної, а місцевої, воно працює", – зазначив Васьков.

За його словами, на кордоні 15 листопада відбувається черговий етап переговорів щодо питання блокади та умов її скасування за участю глави генерального директорату з питань мобільності та транспорту Євросоюзу DG Move Магди Копчинської та заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергія Деркача.

"Безумовно, наше завдання, щоб воно (питання блокади – ІФ-У) було вирішено до середини грудня, тому що кожен день простою – це негативні наслідки для наших підприємців, для нашої економіки", – заявив заступник міністра. 

Як повідомлялося раніше, 14 листопада після переговорів з Україною польські перевізники не погодилися зняти блокаду на кордоні.

Своєю чергою, Союз автоперевізників Словаччини (UNAS) загрожує заблокувати перетин кордону зі словацької сторони для українських перевізників, якщо Єврокомісія не поверне видавання комерційних дозволів на перевезення в межах ЄС.