USAID сприятиме залученню американських банків до інвестиційних проєктів в Україні

Share

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) сприятиме залученню найбільших американських банків до інвестиційних проєктів в Україні.

Про це йшлося під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко із заступницею адміністратора Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ізабель Коулман, передає пресслужба Мінекономіки.

“USAID сприятиме підтримці малого та середнього бізнесу, розширенню грантових програм для підприємців, зокрема бізнесів на деокупованих територіях, крім того, продовжуватиме програми підтримки експорту”, – йдеться в повідомленні. 

За словами Свириденко, агентство вже зараз реалізує низку програм підтримки малого та середнього українського бізнесу, підтримує розвиток агросектору та сприяє посиленню експортних спроможностей України. 

“Сподіваємося на подальше посилення з боку USAID програм для переробних підприємств та підтримку ініціативи Made in Ukraine, яка має збільшити внутрішнє виробництво тa просувати українські товари на світових ринках», – наголосила віцепрем'єр-міністр.
Загалом під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості залучення інвестицій до відбудови, побудові нової архітектури залучення міжнародних фінансових організацій до повоєнного відновлення. 

Також сторони обговорили питання підтримки переробної галузі, програм підтримки малого і середнього бізнесу, посилення експортних спроможностей, зокрема через нарощення потенціалу ЕКА.