Укренерго та шведська Ingrid Capacity домовилися про розвиток систем накопичення енергії

Share

НЕК «Укренерго» і шведська компанія Ingrid Capacity AB уклали меморандум про розроблення систем накопичення енергії, здатних забезпечити резервне живлення під час надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго. 

“Також, серед ключових цілей співпраці, визначених меморандумом – підвищення стійкості електромережі до різних викликів і збоїв, включаючи стихійні лиха, екстремальні погодні явища та несподівані збої в мережі”, – йдеться в повідомленні. 

Зокрема передбачається співпраця, спрямована на оптимізацію постачання та розподіл енергії в енергосистемі з акцентом на забезпеченні стабільного та постійного енергопостачання в періоди пікового попиту.

Крім цього, вивчатимуться можливості інтеграції відновлюваних джерел енергії, таких як вітрова та сонячна енергетика, в українську мережу.

"Під час широкомасштабної війни балансування системи та інтеграція відновлюваних джерел енергії – це особливі виклики для "Укренерго". Вони потребують сучасних рішень та інвестицій вже сьогодні. Впевнений, що наше співробітництво з Ingrid Capacity стане прикладом ефективного залучення міжнародних інвестицій в українську енергетику", – зазначив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Як повідомлялося раніше, за ініціативою Міненерго 14 – 15 листопада у Варшаві проходить міжнародна конференція «Енергія для відновлення України». Участь у конференції беруть представники понад 500 компаній із 30 країн.