Велика Британія з лютого 2022 року надала Україні понад 1,6 млрд дол фіндопомоги

Share

З початку широкомасштабного вторгнення РФ Велика Британія надала Україні понад 1,6 млрд доларів прямої бюджетної підтримки, яка була спрямована на фінансування першочергових соціальних видатків.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко під час зустрічі з новопризначеним послом Великої Британії  в Україні Мартіном Гаррісом, передає пресслужба Мінфіну. 

Головними темами для обговорення на зустрічі стали поточна економічна ситуація в Україні, держбюджет на 2024 рік, а також подальша співпраця з британським урядом для прискорення реконструкції та залучення інвестицій.

Окреслюючи поточну економічну ситуацію, Марченко підкреслив, що у 2024 році потреба України у зовнішньому фінансуванні для забезпечення видатків, не пов’язаних зі сферою безпеки і оборони, складає 41 млрд дол.

“Уряд України разом з міжнародними партнерами активно співпрацюють над тим, щоб забезпечити надходження потрібних коштів для фінансування пріоритетних видатків. Розвиток співпраці з іноземними донорами залишається пріоритетним питанням для країни у подоланні руйнівних наслідків війни”, – резюмував міністр фінансів.