Україна запропонувала Польщі запустити смуги у двох ПП для порожніх вантажівок

Share

Під час переговорів про розблокування кордону Україна запропонувала польській владі запустити смуги для порожніх вантажівок у пунктах пропуску "Угринів – Долгобичів" та "Грушів – Будомеж".

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

“Ключове, що вимагають протестувальники – повернутись до системи дозволів на вантажні перевезення. Це питання, яке не обговорюється на таких зустрічах. І принципово для нас: «транспортний безвіз» має тривати та бути пролонгованим. Як мінімум доти, допоки не настане наша перемога”, – зазначив Деркач. 

При цьому він додав, що абсурдність вимоги в тому, що польські протестувальники звертаються не до свого уряду, а хочуть, щоб Україна звернулась до ЄС щодо дозволів. Інші питання протестувальників не цікавлять. 

“Намагаємось шукати компроміси, щоб збільшити пропускну спроможність і виконувати вже укладені меморандуми, але це складно”, – зауважив заступник міністра. 

При цьому Деркач підкреслив, що Україна наполягає, що “блокада кордону це порушення низки угод. І кордон має бути розблокованим негайно”.

Як повідомлялося раніше, 13 листопада польські перевізники після переговорів з Україною не погодилися зняти блокаду на кордоні.